Startpagina » 2013 » september » 11 » Een shitload aan details GTA Online
17:21:24
Een shitload aan details GTA Online
Het Amerikaanse tijdschrift Game Informer heeft in haar oktober-editie een hoop details vrijgegeven over Grand Theft Auto Online. Volgens Leslie Benzies, president van Rockstar North, is GTA Online een droom die uitkomt voor Rockstar. Benzies voegt eraan toe dat er al veel ideeën voor de online game klaar stonden, sinds het team aan de ontwikkeling van Grand Theft Auto III begon.

"We wilden altijd al een wereld creëren met de complexiteit van een singleplayer GTA game, maar dan met de toevoeging van echte gamers. Daarnaast wilden wij een wereld hebben waar spelers voor jaren tijd in kunnen steken, zonder zich te vervelen."

Hieronder kun je de hele lijst met nieuwe details lezen:

- Het maken van je eigen karakter heeft wel een bepaalde 'flow', maar er is geen overkoepelend verhaal met een definitief einde.
- Het doel van GTA Online is om dingen te doen die nodig zijn om aan geld te komen, zodat je auto's en huizen kunt kopen.
- Je personage zal in verschillende cutscènes verschijnen, maar heeft geen tekst.
- Je kunt gebruik maken van vrouwelijke personages.
- Bijna alle activiteiten uit GTA V zitten ook in GTA Online: "missies, heists, overvallen, schuilplaatsen van gangleden aanvallen, gepantserde voertuigen overvallen, races, maar ook tennis, golf en basejumping zijn aanwezig in Online."
- Er zitten meer dan 500 missies in GTA Online. Sommige kun je solo behalen, bij andere heb je een team nodig.
- GTA Online vindt plaats na de gebeurtenissen van GTA V.
- Franklins vriend Lamar kan je voorstellen aan een autodealer genaamd Simeon Yetarian. Hij wil dat je auto's voor hem steelt.
- Motorclubs kunnen je helpen met missies als je ze te vriend houdt.
- Een technisch personage kan je onzichtbaar maken op de multiplayerradar, als je zijn vriend bent.
- Een beveiligingsbedrijf dat je te vriend houdt kan je helpen via luchtaanvallen.
- Rockstar gebruikt een dynamisch systeem om de wereld van GTA Online vol te gooien. Eerst worden je vrienden en crewleden erin gezet, daarna andere online gamers.
- Je hebt de mogelijkheid om zelf te kiezen met wie je speelt of je laat de game die keuze maken.
- GTA Online past zich aan aan jouw speelstijl, waardoor je missies krijgt aangeboden die bij jouw stijl passen.
- Er is een ranking systeem voor je crew.
- GTA Online spelers hebben de mogelijkheid om hun eigen ouders en grootouders te kiezen, waarna een personage ontstaat. Gamers kunnen dan een leefstijl voor hun personage kiezen, zoals een bankhanger of een feestbeest.
- Je starting skills zijn gebaseerd op je gekozen leefstijl, maar ze kunnen worden geüpgraded.
- Spelers die op de passagiersstoel zitten kunnen ook de radio beheersen, waypoints neerzetten en andere mensen aanvallen.
- Als je de select knop inhoudt (alleen op de PS3) dan komt er een menu tevoorschijn waar je outfits en gebaren kunt kiezen.
- Telefooncamera's kunnen worden gebruikt om een selfie te nemen.
- Tijdens een overval op een drankwinkel kunnen spelers naar de caissière schreeuwen dat hij/zij moet opschieten. De caissière zal hier verschillend op reageren.
- Als je wilt ontsnappen aan de politie, dan moet je uit hun "vision cone" blijven. 
- Na elke Online missie krijg je een geldbeloning en Reputation Points. De leider van de crew bepaalt wie de loot houdt.
- De gamer ontvangt uitnodigingen via de telefoon, net zoals in GTA IV. 
- Een crewleider kan ook kiezen om de buit voor zichzelf te houden, maar andere spelers hoeven dat niet te accepteren.
- Bij missies waar een groter team voor nodig is, wordt een lobby geopend. Vanuit hier kunnen rollen als sniper, uitkijk en transporteur worden verdeeld. De crewleider kan elementen als het weer, tijd, moeilijkheid en de hoeveelheid levens aanpassen.
- Iedereen krijgt een bepaalde prioriteit die bij zijn of haar rol past voordat de missie begint.
- Als je genoeg geld hebt om een 'high end residency' te kopen, dan krijg je ook de abiliteit om een heist op te zetten.
- Deze missies bestaan uit meerdere fases, waaronder een set-up fase. 
- Passieve modus kan worden geactiveerd als je van Online wilt genieten, zonder te worden gestoord door andere spelers. Dit wordt echter gelijk uitgezet als je jouw wapen vuurt.
- Andere spelers kunnen je vermoorden en je geld afpakken, dus voel je geneigd om je geld op de bank te zetten en gebruik te maken van pinautomaten.
- Gamers kunnen dingen kopen, ook al staat het geld op de bank.
- Als je bent beroofd door iemand, dan kun je een bounty op zijn of haar hoofd zetten.
- Elk huis dat je koopt heeft ruimte voor diverse auto's. Modale huizen hebben ruimte voor twee wagens, terwijl echt grote huizen ruimte voor tien auto's kunnen hebben.
- Garages kunnen worden beschouwd als showroom. Je kunt er rondlopen en je auto's beschouwen, maar ook een monteur inhuren om ze in perfecte staat te onderhouden. De speler kan zijn auto's ook verzekeren.
- Je kunt ook vrienden uitnodigen in je huis en dan gaan drinken, strippers uitnodigen of Rockstars televisieshows bekijken. 
- Missies worden via de Rockstar Social Club beheerd. Rockstar kan hierdoor de missies aanpassen, wanneer zij dat wil.

Grand Theft Auto V is vanaf 17 september beschikbaar. Grand Theft Auto Online zal vanaf 1 oktober beschikbaar worden gesteld.
Categorie: Grand Theft Auto V | Aantal keer bekeken: 409 | Geplaatst door: Edbn | Score: 5.0/1
Aantal reacties: 0
Name *:
Email *:
Code *: