Startpagina » 2013 » september » 19 » GTA V brengt 800 miljoen dollar op binnen 24 uur
15:34:08
GTA V brengt 800 miljoen dollar op binnen 24 uur
Grand Theft Auto V, het langverwachte nieuwe spel van Rockstar Games, heeft op de eerste dag van de verkoop zo'n 800 miljoen dollar opgebracht. Geen enkele andere game of film heeft op de eerste dag zo'n hoog bedrag opgebracht.

Take-Two Interactive Software, het moederbedrijf van Rockstar Games, heeft laten weten dat de nieuwe game in de GTA-reeks elk eerder record van de serie heeft verpulverd. Op de eerste dag van de verkoop ging het spel in totaal voor maar liefst 800 miljoen dollar over de toonbank. Hiermee zijn de ontwikkelingskosten van 265 miljoen dus lang en breed terugverdiend. De verwachting is dat vandaag de game meer dan 1 miljard dollar heeft opgeleverd. Daarmee verbreekt GTA V het record van Call of Duty: Black Ops II welke 15 dagen nodig had om dit bedrag te behalen. GTA V doet het waarschijnlijk dus in 3 dagen.

Het spel is niet alleen een commercieel succes. Ook recensenten zijn erg te spreken over de nieuwe editie. Zo krijgt GTA V maar liefst 98 op 100 op de website MetaCritic, dat de recensies van tientallen websites combineert tot een gemiddelde. Daarmee is het samen met GTA IV de beste game ooit.
Categorie: Grand Theft Auto V | Aantal keer bekeken: 402 | Geplaatst door: Edbn | Score: 0.0/0
Aantal reacties: 0
Name *:
Email *:
Code *: