Startpagina » 2013 » september » 9 » GTA V met 265 miljoen dollar de duurste game ooit
13:12:30
GTA V met 265 miljoen dollar de duurste game ooit
Je kon het natuurlijk al een beetje verwachten, maar het is nu dan ook officieel. Grand Theft Auto V is de duurste game ooit gemaakt. Rockstar Games heeft bekend gemaakt dat de game ongeveer 265 miljoen dollar heeft gekost tijdens de ontwikkeling. Sterker nog, de game beslaat plek 2 in het lijstje van de duurste entertainmentproducten ooit. Alleen de film Pirates of the Caribbean: At World's End was met 300 miljoen dollar duurder.

Naar verwachting zal GTA V volgende week alle bestaande game- en entertainmentrecords breken. De beste openingsdag staat op dit moment nog op naam van Call of Duty: Black Ops II. Deze game wist op de eerste dag meer dan 500 miljoen dollar op te brengen. Na 15 dagen stond die teller al op een miljard. Hiermee overtrof de meest recente Call of Duty de opbrengsten van de film Avatar, die er 17 dagen over deed. Naar verwachting zal GTA V binnen een jaar ongeveer 25 miljoen keer over de toonbank vliegen. Goed voor een bedrag van meer dan 1,5 miljard dollar! Eerder dit jaar werd al bekend dat Rockstars nieuwe pareltje alle pre-orderrecords heeft verbroken. De verwachtingen voor de verkoop op dag één zijn dan ook enorm.

Momenteel is Star Wars: The Old Republic nog de duurste game ooit. Hier trok men 200 miljoen dollar voor uit. Halo 4, Red Dead Redemption en Grand Theft Auto IV volgen op verre achterstand met ieder 100 miljoen dollar aan ontwikkelingskosten. Het contrast wordt nog groter als je kijkt naar games als Heavy Rain en Uncharted 3: Drake's Deception. Respectievelijk kostten deze games 20 en 25 miljoen dollar. 

Volgens Rockstar Games komen de hoge ontwikkelingskosten voornamelijk uit het feit dat de ontwikkelaar Los Santos zo goed mogelijk heeft proberen te baseren op Los Angeles. Het gevoel van de stad en de omgeving is op veel manieren gevoeld door de ontwikkelaars, zodat dit gevoel op een juiste manier kon worden overgebracht in de game. Zo is men het platteland op gegaan om het leven van de echte inwoners te leven en the real Hillbilly feeling te krijgen. Hier hoorden het verbranden van meubels en het drinken van whiskey onder andere bij. Ook heeft Rockstar echte gangs benaderd om dit zo realistisch mogelijk in de game te verwerken. Tevens heeft de ontwikkelaar deze gangleden gecontracteerd om hun stemmen te verlenen in de game. De voice acting van de gangs in GTA V is dus gedaan door echte gangleden. Hetzelfde geldt voor het plattelandvolk. 

Om het nog even wat realistischer te maken heeft Rockstar North demografische gegevens, verkoopcijfers van auto’s en honderdduizenden foto’s geanalyseerd om ons straks een warm welkom te heten in Los Santos. Wij mogen namelijk gaan vertoeven in een enorm mooi vormgegeven stad, platteland, zeeën, en natuurlijk het luchtruim dat samen goed is voor een speeltuin van 125 vierkante kilometer. Het ziet er dus naar uit dar Rockstar Games er alles aan heeft gedaan om de beste game ooit te creëren. Oordelen mag je over een week. Op 17 september ligt de game in de winkels.
Categorie: Grand Theft Auto V | Aantal keer bekeken: 364 | Geplaatst door: Edbn | Score: 0.0/0
Aantal reacties: 0
Name *:
Email *:
Code *: